Direktlänk till inlägg 18 april 2009

Colliens framtid...

Av Lisbeth - 18 april 2009 20:24

... den finns här och nu!Vad som nyss tedde sig så deprimerande och förtryckande är nu i en hast betydligt mer uppmuntrande. Colliebloggen hoppas kunna återkomma och skriva mer om just detta inom kort...Tills dess får vi glädjas av dessa ljuvliga framtidshopp på kennel Crony´s...Oavsett vad som händer i de övre environgerna och annorstädes. aldrig kommer jag att glömma dessa turbulenta veckor våren 2009 - jag har få sådana varma vänner, fått uppleva så mycket omtanke och generositet.Kärleken har segrat! Glory to the Brave!

 
 
Ingen bild

tant Karin

18 april 2009 22:17

Hej Fick precis ett glatt tel samtal att återigen andra året i rad (om inte tredje) vinner INT N DK CH SW-04 SW-05 STEADWYN DIAMOND STEP
BIS.
SUPER GRATTIS och ett stort TACK till Ann Storm, som förvaltat Diamond så perfekt. Förra året var han BEST IN SHOW i Ö-vik och även blev BIS på Danska Collieklubbens special.
Rasdomare i Ö-vik Helge Lie.

Detta hittat på ett Forum. Jag glädjer mig så med Anja, som har fått utstå så mycket spott och spe för sin helt makalösa uppfödning av Mentaltanterna, dessa okunniga och trångsynta testbanefantaster :-) GRATTIS ANJA!

 
Ingen bild

tant Karin

18 april 2009 22:19

... jag glömde ju att hälsa till Crony, vilka vackra valpar i snön... där jag bor blommar påskliljorna, en del har till och med blommat över... VÅREN kommer!

 
Ingen bild

Anja2

19 april 2009 04:34

"Kärleken har segrat"? Verkligen? Har du och dina gelikar patent på kärlek? Och kärlek till vadå, isåfall?

 
Ingen bild

Lisbeth

19 april 2009 08:16

Tiil Anja Uppfödaren - ber att få instämma i grattiskören!

Till Anja2 - "Har du och dina gelikar patent på kärlek?"
Förstår inte frågan; och vilka är mina gelikar och hur i så fall kom de in?

Stackars Anja - här uppmuntras kärlek i alla former - har du inte förstått det?

Och som sagt, sanningen kommer snart ikapp och motsatsen dvs Hut går hem!

 
Anita

Anita

19 april 2009 08:28

Först vill jag säga grattis till Anja, Ann och Daimond. Sen Eva på Crony, du har små ljuvliga knott där.
Själv sitter jag på avelsdata och jobbar mellan varven jag hinner...har lite kvar men inte så mycket.
Önskar alla som läser en hääärlig helg!

http://www.spireans.se

 
Ingen bild

Huggormen

19 april 2009 09:07

Tant Karin tar alla tillfällen i akt att tillingetgöra alla collieägare som är intresserade av de mentala egenskaperna i hunden. Mycket trist att läsa.

Kennel Steadwyn och Crony har mycket vackra, klassiska collie, och de får också mycket uppmärksamhet och hyllningar, både i dessa bloggar samt på Collieforumet!

Det är collieägare som jag representerar som får stå ut med spott och spe - jag och väldigt många med mig - har inte hundar från dessa kennlar, vi tillhör inte "familjen", då är inte vi ett nickel värda!? Hur kan vi komma på utställninngar med våra hundar, då domare och uppfödare, valpköpare är med i samma sfär? Hjälper inte hur vackra och bra hundar vi har, har tyvärr fått uppleva det många gånger! Förstår ni inte att även detta skapar stora klyftor mellan collieärare/uppfödare? Vissa uppfödare räknas till Elit-laget, håller sig i de ädlare salongerna, andra får kämpa på i division fem, oavsett hur bra hunden är!
Det finns många uppfödare i Sverige som har hundar av riktigt god kvalitet, både exteriört och mentalt, men som inte framhäver sig på något sätt. Underskatta inte denna stora skara människor, blir allt mer less på att få stå ut med spott och spe från vissa skribenter! Collien framtid kan inte bara bestå av hundar från ett par tongivande kennlar, avelsbasen blir alltför snäv. Då duger "våra" hundar i avelsarbetet, men får stå i skymundan för hyllningarna.

För att collien skall ha en framtid behöver stridsyxorna läggas ned, föra en vänlig debatt. Det gynnar absolut inte collien att det finns ett fåtal skribenter med extrema åsikter i båda "lägren" som lägger ved till brasan, intrigerar och antyder en massa som inte är sant, eller framför någon enstaka företeelse som kan användas i det "politiska käbblet". Om man letar fel finner man...oavsett varifrån hunden kommer!

 
Ingen bild

Lena

19 april 2009 09:40

Nu väntar vi otåligt på fortsättningen av historien...
Tack Lisbeth för att du finns:-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Ovido - Quiz & Flashcards