Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Collie + SBK = sant?

Av Lisbeth - 15 juli 2009 12:07

Ur historikens djup framkommer följande:Frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmynnade i beslut om en medlemsenkät. Vad i övrigt är får väl ni andra fylla i, ni som var med...

 
 
Ann-Sofie

Ann-Sofie

16 juli 2009 20:59

Herregud! Jag var inte ens född då! Kan inte någon berätta lite mer kring detta spektakel? Diffust bordlades? Medlemsenkät?

http://collieforever.blogg.se

 
Lisbeth

Lisbeth

16 juli 2009 22:35

Så här står det i Collieklubbens jubileumshandbok ang årsmötet 1980:

- från Börje Eriksson angående motion om ändrad organisationstillhörighet. Årsmötet beslöt att bordlägga motionen och gav styrelsen i uppdrag att i CB nr 2 införa information, där samtliga medlemmar skall få chans att vara med om en enkät. Före den 1/9 1980 skall medlemmarnas svar vara inne för sammanfattning.

http://ulvus.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Malin

17 juli 2009 15:13

Idag berättades det på nyheterna om kamphundar som förstör lekplatser och parker. De kastas upp mot t ex träd och får hålla sig kvar med käftarna för att träna styrkan både i bettet. Undrar hur kort tid det dröjer innan CB innehåller bilder under temat Collie Kan på collie som med käkarna klänger sig fast i träd. Eventuellt med ett vildsvin i bakgrunden?

 
Anja

Anja

18 juli 2009 00:24

Hej Malin.
Så illa lär det väl inte bli inom vår rasklubb att sånt ser man upp till.Något förstånd lär väl våra styrelsemedlemmar och CB:s redaktion att ha.
Ska gräva fram CB från 1980, när jag får tid och se vad som gjordes från SCK:s sida.
Just nu minns jag inte om enkäten blev av.
Kanske någon annan kan hjälp till ?

http://www.steadwyn.se

 
Ingen bild

Börje Eriksson

19 juli 2009 21:18

Jag fick reda på att jag var omnämnd och försökte hitta lite "kött på benen". Det kommer mer men tyvärr är nog inte mitt bibliotek helt fullständigt. Jag hittade dock protokollet årsmötet -81 och citerar :
§21 Bordlagd motion - Den från föregående årsmöte bordlagda motionen ang. urträde ur SBK avslogs efter votering nära nog enhälligt. - slut citat. Så var det med det. Men under året innan diskuterades det mycket. Det var en HET potatis. Jag återkommer när jag läst lite mer.

 
Ingen bild

Börje Eriksson

9 augusti 2009 13:47

Något om vad som hände innan årsmötet -81.
I Colliebladet nr 2 1980 går jag igenom fördelar och nackdelar med att lyda under SBK. Samtidigt nämner jag att enkäten skall redovisas i CB nr 4. Det blev aldrig någon redovisning eftersom inga svar kom förutom en hel del "skäll" i spalterna - "håll tassarna borta" etc etc. Dessutom gav SKK informationen till SBK att det inte var några planer på att ändra på grupptillhörighet för collie.
En artikel i Colliebladet Nr 1 -81: Kritiken som riktades mot SBK var för övrigt tydligen befogad, för i och med att AFC, AFS och AFB lade sina motioner ang utträde ur SBK, så blev det en väldig fart på "styret" inom SBK. Man sammankallade ett krismöte, och där kom man tydligen fram till att kritiken var befogad. Man beslöt nämligen bl a att tillsätta en arbetsgrupp för att utreda förutsättningarna för en större självständighet för avelsavdelningarna. Taktiken är väldigt lik den som används inom politiken. Man har ett akut problem och vad gör man? Jo precis man tillsätter en utredning som oftast, efter ett par år, mynnar ut i ett jasså. Ett väldigt bra sätt vinna tid och lugna eventuella kritiker. Utredningen gav dock till följd lite ändringar i stadgarna.
Sedan kom årsmötet -81 och så var den frågan avgjord.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisbeth - 25 februari 2010 16:24


Nytt collierelaterat på http://ulvus.bloggplatsen.se/

Av Lisbeth - 5 januari 2010 22:12


   ... med underbar collie... Ingledene She Bounds To Love 2 certifikat  11 månader! ...

Av Lisbeth - 4 januari 2010 13:22

.. ang nedanstående inlägg. Collie har tillhört SBK sedan 1942.. Den 28 maj 1967 samlades collieintresserade i Dalsjöfors hemma hos Anna-Lisa och Bertil Risinger för att diskutera bildandet av en collieförening. Närvarande: Brita Rosengren, Arne Jons...

Av Lisbeth - 3 januari 2010 10:12


Ur historikens djup framkommer frågan om collies specialklubbstillhörighet (liksom flera andra SBK-rasers; schäfer, dobermann...) Den har varit på tapeten flera gånger under årens lopp. Bl.a. årsmötet 1980 då frågan lite diffust bordlades och utmy...

Av Lisbeth - 28 december 2009 13:47


     ... och särskilt då jag...   Den här 6-veckors obetalbart söta och vädjande collietösen är uppfödd hos kennel Seabound' s och heter passande nog Seabound' s Love Love Love... Man blir helt förbi av hjärtenupenhet! Och stamtavlan innehåll...

Ovido - Quiz & Flashcards